اگر اهل خوردن شکلات هستید، خواندن این مطلب میتواند برای شما جذاب و هم مفید باشد. در این یادداشت قرار است از شکلات تلخو خواص آن بگوییم.
چرا شکلات تلخبخوریم؟
در ترکیبات شکلات تلخبه جای کرۀ شیر، از کرۀ کاکائو استفاده میشود. همین امر نیز نشاندهندۀ این است که این نوع شکلات خالصتر بوده و مقدار شکلات آن بیشتر است. به همان میزانی که مقدار کاکائو در شکلات بیشتر باشد، خاصیت آنتیاکسیدانی آن نیز بالاتر رفته و البته تلختر میشود. منگنر، منیزیم، آهن و مس از مواد معدنیای هستند که درون شکلات تلخوجود دارند. پتاسیم و کلسیم نیز از مواد معدنیای هستند که در شکلات وجود داشته و برای سلامتی مفیدند. وجود این مواد معدنی به همراه کم بودن قند و چربی در شکلات تلخ، سبب میشود تا این خوراکی پرطرفدار، در سلامتی افراد نیز نقش داشته باشد.
-
شکلات تلخمنبع آنتی اکسیدان
آنتیاکسیدان موجود در شکلات تلخضد سرطان، پیری زودرس و مشکلات قلبی است. با خوردن شکلات تلخشریانها انعطافپذیر شده و از حملات قلبی و مغزی جلوگیری میشود. در میان مواد معدنی موجود در شکلات تلخ، منیزیم و مس نیز وجود دارند که در تنظیم فشارخون و حفظ ضربان قلب اهمیت دارند. فلاونوئیدها و پلیفنلهای موجود در این نوع شکلات با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و باعث خروج مواد سمی حاصل از محیط زیست میشوند.
-
اندروفین و احساس شادی
اگر کمی احساس بیحوصلگی، خمودگی و یا بدخلقی در خود میکنید، یک تکه شکلات احتمالا حالتان را خوب کند! ضمن این که اساسا خوردن یک خوراکی جذاب و خوشمزه حال آدم را خوب میکند، از فواید شکلات تلخ این است که خوردن آن تولید مادهای به نام اندروفین ( Endorphins) را در بدن تحریک میکند؛ این ماده استرس را کاهش داده و موجب تولید شادی در بدن انسان میشود. همچنین اندروفین در بدن به عنوان یک مسکن طبیعی عمل کرده و سبب کاهش درد میشود. علاوه بر این شکلات تلخدارای مقادیری از تئوبرومین و کافئین نیز است که خاصیت ضدافسردگی داشته و شما را مجاب میکند تا زود به زود سراغش بروید و از خوردنش لذت ببرید.
-
کلسترول مفید و سلامت قلب
ما دو نوع کلسترول داریم: اولی کلسترول بد و دومی کلسترول خوب است. تحقیقات نشان داده خوردن شکلات تلخکه البته درصد کاکائوی آن بیشتر است کمک میکند تا میزان کلسترول بد در بدن ده الی دوازده درصد کاهش داشته و میزان کلسترول خوب در بدن بیشتر شود. کلسترول بد درصد حملات قلبی را افزایش میدهد و تلاش برای کاهش آن، قدم بزرگی در راستای زندگی سالم است.
-
بهبود عملکرد مغز
اتفاق مثبت دیگری که حاصل خوردن شکلات تلخمیتواند باشد، بهبود عملکرد مغز از طریق این ماده خوراکی است. خوردن شکلات تلخباعث جلوگیری از زوال عقل در پیر و جوان شده و باعث بالارفتن تمرکز میشود. بنابراین میتوان خوردن این خوراکی را به منظور استفاده در شب امتحان و موقع درس خواندن و یا هنگام یادگیری یک مهارت جدید نیز در نظر گرفت.
-
افزایش ایمنی بدن
در شکلات تلخموادی وجود دارد که سبب بالابردن سطح ایمنی بدن انسان میشوند. بنابراین از فواید مصرف شکلات تلخ میتوان به این مورد نیز اشاره کرد و افراد را تشویق و ترغیب کرد تا در سبد غذایی خود این مادۀ مغذی را بگنجانند.
-
کاهش قند خون
اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید و فکر میکنید خوردن تمام خوراکیهای خوشمزه بر شما حرام است، باید بدانید سخت در اشتباه هستید! شکلات تلخاز جمله خوردنیهای خوشمزهای است که نه تنها برای سلامتی شما مضر نیست بلکه خوردن آن به شما که از قند خون بالا رنج میبرید، توصیه شده است. مصرف شکلات تلخمیتواند قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد.
-
سروتونین و مبارزه با افسردگی
سروتونین، همان مادۀ شادی آوری که حضورش در بدن افسردگی را کاهش میدهد، در شکلات تلخوجود داشته و به کاهش افسردگی کمک میکند.
-
زیبایی پوست و مو
برای بهبود جریان خون در پوستتان و همینطور جلوگیری از آسیبی که نور خورشید میتواند به بدن شما وارد کند، مصرف شکلات تلخرا فراموش نکنید. همچنین از فواید آن برای مو نیز باید گفت که این خوراکی، جریان خون در کف سر را نیز بیشتر کرده و سبب میشود علاوه بر کمتر شدن ریزش مو، شاهد رشد سریعتر موهایتان باشید.
مواردی که گفته شد، همۀ فواید مصرف شکلات تلخرا شامل نمیشد اما به نظر میرسد، همینها عوامل دلایل مهمی هستند که موجب جلب نظر افراد به این ماده غذایی بهتر شوند.